LIFE IS A FOUR LETTER WORD


Pagi ini, saya terbangun lebih awal dari biasanya. Dengan iTunes yang tetap terjaga semalaman sambil mendendangkan lagu-lagu dari playlist kesayangan. Ceritanya si ga mau bangun sepagi buta ini, cuma gara-gara ngulet dan si iTunes lagi muter lagu A Whole New World, trus saya langsung cengar-cengir sendiri inget sahabat-sahabat saya jaman SMP. Lagu ini tu meninggalkan jejak persahabatan kami berempat sejak SMP. haha… trus agak random. sepertinya pikiran saya sering random banget, jadinya ga bisa tidur lagi. -..-

Album Cover

Album Cover

Email dan Jason Mraz Official awalnya saya dapet 2 background wallpaper dan album preview lagunya. That’s AWESOME. I wanna hear the full songs. Akhirnya kebeli juga albumnya dengan diud sisa gaji magang. haha.

Jason Mraz at Campo Pequeno, March 19, 2009

Jason Mraz at Campo Pequeno, March 19, 2009 (Photo credit: Wikipedia)

Muncul dengan image barunya, Jason Mraz mirip Yesus dengan rambut gondrongnya. Dari awal denger lagunya dan liat lyric videonya di youtube saya emang pengen nge-review album Jason Mraz yang terbaru LOVE is a four letter word. Jadi daripada bengong ga karuan, akhirnya saya manfaatkan untuk mereview album ini sambil muter lagunya tentu saja biar mendalami.

Album si Mr. Mraz yang baru ini tentu saja teman cinta dari judul albumnya juga udah keliatan. LOVE. tapi ga hanya sebatas cinta kepada kekasih, tapi ada cinta pada orang tua dan kampung halaman, cinta pada orang yang sangat berharga yang telah membantu selama ini, dan tentunya cinta pada kekasih, alam, dan Tuhan. Album sekarang lebih keren musik dan liriknya. Bawaannya itu nyantai lagi liburan gitu, berasa seneng, dan berasa jatuh cinta, padahal nggak lagi jatuh cinta. :p … Pokoknya always makes me happy and inspired…

Ada 12 lagu di album yang terbaru ini :

1. the freedom song 2. living in the moment 3. the woman i love 4. i won’t give up 5. 5/6 6. everything is sound 7. 93 million miles 8. frank d. fixer 9. who’s thinking about you now? 10. in your hands 11. be honest (feat) inara goeorge 12. the world as i see it

Mulai dari awal pre-realese saya sudah menggandrungi dan ga sabar pengen punya albumnya. dari awal saya langsung jatuh cinta sama “The World As I See It”  liriknya itu lho dan musiknya asik ..

lyric

the world as I see it

lanjutan liriknya…

“…It’s not hard for me to love you… Hard for me to love you. No it’s not a difficult thing. It’s not hard for me to love you…Hard for me to love you, because you are the world to me….”

Dengerin lagu ini di albumnya ternyata ada Hidden Tracknya judulnya “I’m Coming Over”

Banyak lirik-lirik yang bagus dari 12 deretan lagu tersebut. Mau tau lirik-lirik macam apa aja yang keren.. Check this out :

1. the freedom song

“I feel good and when I feel good I sing and the joy brings makes me feel good…”

note : cocok buat liburan, santai di pantai asikkk…

 2. living in the moment 

“I will not waste my days…Making up all kinds of ways to worry about all the things that will not happen to me. So I just let go of what I know, I don’t know and I know I only do this by… Living in the moment, living my life, easy and breezy… With peace in my mind, peace in my heart, peace in my soul. Wherever I’m going, I’m already home… I’m living in the moment…”

Living in this moment

Living in the moment

PS : photo and edited by myself

3. the woman i love 

“…I don’t wish to change you. You’ve got it under control, you wake up each day different, another reason for me to keep holdin’ on. I’m not attached to any way you’re showing up, I’m just gonna love you like the woman I love…”

the woman I love

the woman I love

PS : photo and edited by myself

4. i won’t give up 

This is my fave one! hahaa.. di awal bulan Januari, jaman-jamannya pre-realese. OMG this is so touching..

“…And when you’re needing your space to do some navigating. I’ll be here patiently waiting, to see what you find…”

“… I don’t wanna be someone who walks away so easily…I’m here to stay and make the difference that I can make…”

5. 5/6 

“When you’re in the mood, baby
Hear just what your heart has to say
When the world is turning topside and turvy then you better hurry down
To the bottom of your soul
Get down, get it all, and be loved”

6. everything is sound 

“…When there is love, when the heart feels heavy we can lightening it up. If you’ve had enough well you can empty your glass and we can fill it back up. You know its up to us to make it all up. So what you making up? I can make it up? That you could be loved no matter what. You know the only time is right now…Is right where you are, you don’t need a vacation when theres nothing to escape from…Sing it Ha la la la la,Ha la la la la, Lets all sing … Ha la la la la.. let it down.. everything is sound..”

7. 93 million miles 

…my beautiful mother, She told me “Son in life you’re gonna go farAnd if you do it rightYou’ll love where you areJust know that wherever you goYou can always come back home”…

8. frank d. fixer 

“Frank D. Fixer was a handyman. He could handle everything, he was my granddad. He grew his own food and fixed his own car…I watched it all happen in our backyard. He’d reinvent the part to fix the broken home…He restored the heart…”

9. who’s thinking about you now? 

“I want to be the one to help you ignore Mr. Loneliness peeking his head. Into your door. I’m hoping you can feel me…”

“…Who will be the one to listen when it’s time to listen? Who will be the one to miss you when you’ve gone missing?
Well, I do. Do I qualify, qualify, qualify, qualify, qualify?”

note : Quite mellow.. my fave song too..🙂

10. in your hands 

another “galau” song.. hehe…

“…my life is a good life anyway. What I have will do, but when you’re alone… You’re living in a world with only choices… And what I choose is you…So I’ll leave it in your hands now, to come through…”

11. be honest (feat) inara goeorge 

“…If you decide you wanna move into a new stage, deleting me from pages in your mission statement. My love is unconditional make no mistake, I don’t ask for much just be honest with me…”

FAVORIT LAGI DAN LAGI… wajib denger ini, akustik nya asikk…🙂

Seperti yang udah disebut di atas. yang paling favorit di lagu ini “The World As I See It” Hukumnya wajib dengar! HAHA.

So, LOVE is a four letter world and also LIFE. LIFE is a four letter world. And this is my life with all my love…

LIFE is a four letter word

LIFE is a four letter word

PS : photo and edited by myself

At last, but not least, maybe LOVE is just a four letter word but, “Understanding Love is one of the harderst things in the world.” by Fred Rogers…. Dan hidden track after The World As I See It, told me that, I wont let the past get in my way… Surrender to the eternality now…”

So, what’s your “a four letter word”?

PS. : 22 Juni konser dia di Senayan, Jakarta… TOUR IS FOUR LETTER WORD.. I would come, but I dont have enough money and time. Takutnya juga lagi masukin Proposal Judul TA. aduhh derita mahasiswa akhir. Tuhan bersama mahasiswa tingkat akhir…

Bandung, 16 Mei 2012

Febrina Widihapsari

LIFE is a four letter word